Maak het bespreekbaar | Schoonmaakbedrijf Ranko - Voor uw totale schoonmaak - G.G. Schipperstraat 12 - De Rijp

Maak het bespreekbaar

Maak het bespreekbaar!

De eerste blog weer, na de kick–off van het Midwinterfeest, vorige week. Zoals iedereen weet zijn wij founder van het Midwinterfeest.

In 2000 ben ik begonnen met Ranko, op de fiets, ladder op de schouder, watertank en emmer in de fietstas. Nu, achttien jaar later, hebben we een mooi bedrijf opgebouwd met z’n allen. Ja, met z’n allen, want alleen kan je dat niet.

Iedere dag bedienen wij met vijftig tot zestig collega’s al onze klanten en wij doen dat met veel plezier. We zijn zeven dagen per week actief, 364 dagen per jaar. Hoe mooi is dat? En wie had dat nu achttien jaar geleden gedacht? Ik niet in ieder geval.

Onze klanten zijn natuurlijk van uiterst groot belang voor ons bestaan!

Wat heeft dit met het Midwinterfeest te maken, zult u denken? Nou, eigenlijk alles, hierdoor kunnen wij een financiële bijdrage leveren aan dit mooie feest voor iedereen!

Op 8 oktober is onze zoon Len geboren. Afgelopen 8 oktober werd hij zeven jaar oud. Op die dag, zeven jaar geleden, werd voor ons gezin  alles anders. Len bleek meervoudig gehandicapt. Ons mooie gezin werd daardoor ook anders, maar door elkaar te steunen in goede en slechte tijden zijn we er sterker uitgekomen!

Mede door Len ben ik anders gaan denken en zijn we het Midwinterfeest extra gaan sponsoren door middel van het  founderschap. Wij als gezin willen ook graag naar leuke evenementen. Voor Len en alle andere mensen met een beperking wil ik me er sterk voor maken dat evenementen ook voor hun  goed toegankelijk moeten zijn. Het Midwinterfeest creëerde in de editie van 2016 meerdere faciliteiten omdat dat mijn wens was (onder andere een rolstoeltoegankelijke ingang bij de Grote Kerk en invalidentoiletten).

Gezinnen, families met mensen met een beperking, hebben het in het dagelijkse leven altijd al wat lastiger. Er komt heel veel op  deze gezinnen af; besprekingen met gemeente, verzekering voor bijvoorbeeld rolstoel, of douchestoel, aanpassingen in huis, boekinhoudingen voor zorg in natura of pgb en als laatste en zeker niet minste aspect de dagelijkse verzorging, zeven dagen per week en dat ook 24 uur per etmaal. Dat is niet niets!

Wij leven gewoon door, wat logisch is, want dat deden we ook voordat Len er was.  Nu is dat anders en dan kom ik terug op mijn eerste zin van deze blog dat ik achttien jaar geleden ben begonnen met Ranko. Ik gaf al aan dat je dat nooit alleen kan of doet. We doen het met z’n allen, dit geldt in het bedrijfsleven en in het gezin. Door samen te werken, elkaar te steunen en naar elkaar te luisteren komen we verder, sta open voor elkaar!

Daarom zou ik graag willen dat 14 december 2018, de dag waarop het Midwinterfeest van start gaat, de dag zal zijn dat het ook anders wordt en dat het standaard wordt dat er invalidentoiletten op ieder evenement geplaatst moeten worden. Zodat iedereen kan genieten!

Ik vraag u bij deze uw steun om ook te lobbyen en dat ook de politiek (gemeente) opstaat en een steentje bijdraagt. En maak dit vooral bespreekbaar, waar dan ook!

Als dat bewaarheid wordt, ben ik  superblij! En velen met mij, dat weet ik zeker.
Bedankt alvast voor uw steun.

Groet,
Twan Korver