Ranko en onze outputgerichte werkwijze | Schoonmaakbedrijf Ranko - Voor uw totale schoonmaak - G.G. Schipperstraat 12 - De Rijp

Ranko en onze outputgerichte werkwijze

In de schoonmaak van kantoren, scholen, en andere gebouwen krijgt beleving een steeds groter rol. In die visie past de werkwijze van Ranko, een outputgerichte werkwijze die de actuele behoefte van de klant centraal stelt.

Onze outputgerichte werkwijze bestaat uit het niet hanteren van een vast werkprogramma, maar vooral schoon te maken wat vuil is om aan een afgesproken kwaliteitsniveau te voldoen. Over die manier van werken bestaat nogal wat verwarring in de markt. Onze Klanten weten precies wat ze van ons kunnen verwachten als ze kiezen voor deze schoonmaak.


Ranko hanteert al jaren een outputgerichte werkwijze, dit houdt in dat een medewerker van Ranko veelal geen vast programma bij een klant volgt maar dit laat aansluiten op de actuele behoefte van elke dag. Een ruimte kan meer of minder vervuild zijn door allerlei redenen, bijvoorbeeld piek- en dal belastingen. Outputgerichte afspraken bieden in deze situaties betere oplossingen.

Opleverkwaliteit waarborgen: 2 varianten
Controle over de opleverkwaliteit kan op twee manieren worden gewaarborgd. De opdrachtgever kan in overleg kiezen voor een vast ijkmoment op de dag, eventueel in combinatie met extra rondes voor sanitaire voorzieningen en andere snel vervuilende ruimtes. ‘Maar wat we steeds meer zien bij opdrachtgevers is dat zij opteren voor een vastgesteld kwaliteitsniveau gedurende de gehele dag. Dat heeft alles te maken met de beleving van gebouwgebruikers, die steeds meer aan belang wint in kantoren, overheids- en onderwijsinstellingen en andere gebouwen.’

Functie en rol schoonmaker veranderen
Met de werkwijze van Ranko outputgericht schoonmaken zijn ook de functies en rollen van schoonmakers veranderd. Ranko selecteert outputgerichte medewerkers op communicatieve vaardigheden en kennis van Nederlands en indien nodig bijvoorbeeld Engels. Ook krijgen medewerkers een intensieve training om door de ogen van de gebouwgebruiker te kijken.

Onze medewerker kan daardoor ook servicetaken overnemen: een koffieautomaat schoonmaken of printerpapier bijvullen bijvoorbeeld. Outputgerichte schoonmaak gaat bij voorkeur hand in hand met dag schoonmaak: de zichtbaarheid van schoonmaakmedewerkers draagt bij aan de positieve beleving. Medewerkers zijn dan ook direct stand-by als er bij een klant spoedhulp nodig is.

We zetten met deze manier van werken niet alleen een grote stap in het verhogen van de belevingskwaliteit. Ook werken we aan de trots van medewerkers. Zij dragen nu verantwoordelijkheid in het realiseren van die klantbeleving.

 Ranko biedt een compleet pakket aan schoonmaakdiensten. Met ca. 50 medewerkers werken we steeds meer door de hele regio aan een schone omgeving, waarin mensen zich prettig voelen.
Ranko Schoonmaakbedrijf uit De Rijp is inmiddels een gevestigde naam in Noord-Holland. Ranko verleent sinds jaren diensten aan bij o.a. diverse overheidsinstellingen, voedselindustrie, scholen, banken, kinderdagverblijven en particulieren.