Blog 2: Maak het bespreekbaar | Schoonmaakbedrijf Ranko - Voor uw totale schoonmaak - G.G. Schipperstraat 12 - De Rijp

Blog 2: Maak het bespreekbaar

Maak het Bespreekbaar!

Het is vrijdagmiddag, we zitten nog op kantoor en werken de laatste dingen weg en maken de voorbereiding op morgen en zondag!
Lekker even Hazes op de achtergrond en een gezellig vrijdagmiddagsfeer.
Ik begin aan mij tweede blog, na m’n  eerste blog kreeg ik veel reacties dat veel mensen er niet eens bij stil hadden gestaan over de toiletten voor gehandicapten, ouderen op evenementen.

Mooie daarvan is, dat het daarom juist bedoeld is dat mensen er over na gaan denken en vooral praten!
Ik krijg ook vaak de de vraag waarom ik me hier zo voor inzet, ik doe het voor iedereen met een beperking en de familie van mensen met een beperking.
Ik snap de vraag wel, want om op deze manier te pleiten voor voorzieningen voor gehandicapten en ouderen op evenementen, sta je toch op de voorgrond en stel je jezelf heel open op.

Ik ben van mening als je niets doet veranderd er niets, dat is altijd zo geweest, en zal altijd zo blijven. Laat ik maar dan degene zijn die het bespreekbaar maakt!
Zoiets gaat soms met vallen en opstaan. Soms val je zo hard dat het zeer doet, maar dat neem je op de koop toe.
Ik zie het als ondernemen en pionieren, zoeken naar nieuwe oplossingen, mogelijkheden om het voor iedereen makkelijk en toegankelijk te maken om een evenement te bezoeken.

Dat iedereen die keuze kan maken om te gaan of niet, zelf keuzen maken, dat vind ik belangrijk.
Daarom ben ik  eind 2015 in dit avontuur gestapt  en ik hoop na dit jaar iets bereikt te hebben dat er echt iets veranderd is.
In deze blog vaak de waarom-vraag , ik doe dat omdat natuurlijk altijd waarom je iets doet?, of waarom je iets wilt?, of waarom je iets wil veranderen, of juist waarom juist iets niet?
Waarom ik het wil dat de overheid er achter gaat staan, is het volgende: op het moment dat de overheid de invalide toiletten verplicht stelt in de vergunning van een evenement, dan kunnen de kosten meegenomen in het desbetreffende evenement. Het kost de overheid dus niets!
Wat ik vraag aan de overheid is alleen  maar randvoorwaarden creëren , meer niet! Nogmaals het  kost de overheid dus niets, al ben ik zelf van mening dat de overheid daar gerust een subsidie  aan het desbetreffende evenement kan geven , in welke vorm dan ook.

Ook voor bedrijven is natuurlijk top als alles geregeld is voor evenement. Want als bedrijf sponsor je dan een evenement waar voor alles goed geregeld is voor iedereen! Wie wil dat nou niet?
Stel je voor als dat landelijk geregeld zou kunnen worden, dat zou helemaal top zijn!
In het totaal kost dan een evenement iets meer, maar door dat over alle sponsoren te verdelen, worden de lasten gedeeld en kan iedereen naar dat evenement komen. Hoe mooi is dat!

En ja als iedereen kan komen levert dat ook weer geld op voor de ondernemers of voor het evenement , ik zeg een win-win situatie en dat door alleen maar het creëren van voorzieningen voor mindervaliden en ouderen in de vergunning op te nemen meer niet!
Dat moet toch niet zo moeilijk zin lijkt me.
Wat ook veranderd is in ons mooie dorp, is dat alle vrijwilligers alweer in volle voorbereiding zijn. Ook buurtverenigingen zijn ook volop bezig. Hoe mooi is dat! Kortom het leeft!
Binnen in onze eigen organisatie zijn we ook volop bezig , mijn steun en toeverlaat hier in is Katelijn.
Katelijn informeert bij klanten van ons, en vraagt ze of ze meedoen aan de goodiebag.
Vele reageren enthousiast en doen mee om zo voor de mensen van de lichtjes avond een mooie verassing pakket te maken als herinnering aan deze bijzondere avond.
Kortom, alles is in volle beweging en dat blijft voorlopig zo. Stoppen is geen optie!
Het is ondertussen 18.00 uur geweest. Ik sluit deze blog af en ga zo naar huis. Lekker naar mijn drie kanjers van kinderen en mijn vrouw de spil van het gezin!
Zij is de stille kracht achter de schermen, mijn maatje mijn steun en toeverlaat!
Als laatste zeg ik nog even vol gas er tegenaan , en laten we met z’n allen ervoor zorgen dat 14 op december er daadwerkelijk echt iets veranderd is!

Groet Twan Korver